Sreda 10.10.2012.
20:42
Vestionline, B92

Novak: Odličan servis ključ pobede

Sve je lakše kad se dobro servira - Novak Đoković

Drugi reket sveta svom protivniku nije pružio ni jednu brejk šansu, a četiri puta je na svoj servis osvojio gem bez izgubljenog poena.

"Očigledno je da sam dosta napredovao u ovom elementu igre. U današnjem meču sam se potpuno oslonio na servis i to mi je dalo ogromnu prednost, jer sam veliki broj poena osvajao brzo i lako", rekao je Đoković.

Novak je sa laganih 6:3, 6:2 savladao Bugarina, i rekao kako je dobar zalet za Masters u Šangaju uhvatio na turniru u Pekingu, gde je trijumfovao.

"Bio sam zadovoljan kako sam servirao u Pekingu, a očigledno da je taj udarac nastavio da me služi i ovde u Šangaju", dodao je Đoković.

Novak se u narednom kolu sastaje sa Špancem Felisijanom Lopezom, a u projektovanom četvrtfinalu mogao da se sastane sa Jankom Tipsarevićem koji je danas pobedio zemljaka Viktora Troickog sa 2:0, po setovima 6:2, 7:6.

Nole: San mi je da završim fakultet

 

Novak Đoković je izjavio da mu je velika želja da završi fakultet i stekne univerzitetsko obrazovanje.


"Zbog teniske karijere nisam mogao redovno da se školujem, kao što većina mojih vršnjaka u Srbiji i u svetu može", rekao je Đoković i naglasio da su školski dani i odlazak na fakultet vredan period u životu svakog mladog čoveka.

 

Nole tečno govori engleski, nemački i italijanski naglasio je da je njegov talenat za jezike nešto što je urođeno.

 

"Morate da imate talenat, a to se rađa i jednostavno, ne može da se nauči. Oba moja brata takođe govore nekoliko jezika. To nam je izgleda, porodični dar. Dobra stvar u srpskim osnovnim školama je što deca uče dva strana jezika. Meni je engleski bio obavezan, a nemački sam izabrao kao drugi", dodao je Novak.

2024 © - Vesti online