Sreda 10.10.2012.
18:24
Vestionline, Kurir

UEFA želi regionalnu ligu od 2015.

UEFA dala zeleno svetlo za regionalnu ligu

Kako piše hrvatski časopis, sredinom prošlog meseca, tačnije 17. i 18. septembra, u Budvi je održan tajni sastanak u organizaciji UEFA, kojem su prisustvovali predstavnici pojedinih fudbalskih saveza s područja bivše SFRJ.

Sastankom je koordinirao zamenik glavnog sekretara UEFA i šef tima za saradnju sa nacionalnim savezima Grk Teodor Teodoridis, a sastanku je prisustvovao i član Izvršnog komiteta UEFA Rumun Joan Lupesku.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali Tomislav Karadžić, ispred Srbije, Ivica Osim (BiH), Davor Šuker (Hrvatska), Dejan Savićević (Crna Gora), Aleksandar Čeferin (Slovenija), Ilčo Đorđoski (Makedonija).

Kako prenosi "Globus", svi prisutni na sastanku su izrazili apriori zainteresovanost za ideju regionalne lige, koju im je prezentovala UEFA, istovremeno pokazujući skepsu, pre svega zbog navijača i mogućih velikih obračuna "Delija", "Grobara", "BBB", "Torcide"...

Liga bi, prema navodima lista, osim zemalja bivše SFRJ uključila i timove iz Bugarske i Mađarske.

U narednom periodu će se diskutovati o formatu takmičenja, ali je svakako najbitnije pitanje bezbednosti u organizovanju lige.

2024 © - Vesti online