Ponedeljak 01.02.2010.
17:01
Vesti

Pantelićev gol, pa srednji prst

Derbi uz mnogo varnica, bez pobednika i dobrog fudbala. To bi u najkraćem bio rezime najzanimljivijeg duela u holandskoj "Erediviziji" proteklog vikenda između Fejenorda i Ajaksa. Rezultatom 1:1 manje su zadovoljni gosti iz Amsterdama koji polako gube korak u borbi za titulu.

Sve bi bilo drugačije da je posle vodećeg gola srpskog reprezentativca Marka Pantelića u 25. minutu Ajaks iskoristio šanse. Kazna za propušteno stigla je polovinom drugog poluvremena, a strelac za Fejenord bio je mladi Đorđinjo Vajnaldum.

Urugvajski reprezentativac Luis Suraez nije se proslavio u derbiju dobrom igrom, ali je uspeo na nesvakidašnji način da isprovocira navijače Fejenorda. On je, naime, grleći strelca Marka Pantelića nakon vodećeg pogotka, podigao srednji prst u pravcu domaćih navijača i tako izazvao njihov dodatni gnev. Iz Fudbalskog saveza Holandije (KNVB) najavljena je istraga tim povodom.

Lovre za iznenađenje kola

 I ostali srpski internacionalci koji nastupaju za holandske klubove uglavnom su bili uspešni proteklog vikenda. Goran Lovre je kao kapiten predvodio ekipu Groningenu u najvećem iznenađenju kola, pobedi nad aktuelnim šampionom AZ u Alkmaru sa 0:1.

Danko Lazović za 83 minuta provedena na terenu nije postigao gol, a PSV je igrao nerešeno u Arnemu 0:0 protiv Vitesea.

Osim Marka Pantelića, koji je ceo meč predvodio napad "kopljanika", još jedan srpski internacionalac zaigrao je u derbiju.

Stefan Babović ušao je za Fejenord u igru u 80. minutu, ali nije uspeo ozbiljnije da zapreti gostujućem čuvaru mreže. 

Ipak, najveće iznenađenje vezano za derbi predstavlja odluka trenera Ajaksa, Martina Jola, da Miralema Sulejmanija ostavi kod kuće uoči važnog dvoboja u Roterdamu.

"Sulejmani mora da se pozabavi svojom kondicionom spremom. On takođe mora da poboljša svoje zalaganje. Nadam se da ćemo u periodu pred nama uspeti da ga izvedemo na pravi put", saopštio je Martin Jol nakon meča o srpskom

reprezentativcu, koji na terenu nikako ne uspeva da opravda epitet najskupljeg fudbalera u istoriji holandskog fudbala.
 

2024 © - Vesti online