Sreda 10.10.2012.
14:42
Vestionline

"Merkelova, na ti i ovo"

Među 100.000 Grka koji su juče izašli na ulice da pokažu šta misle o Angeli Merkel i njenim "savetima" za prevazilaženje budžetske krize, izdvojio se jedan golać. On je privukao pažnju svih novinskih agencija i fotoreportera, koji su sa kacigama na glavama, kao ludi trčali za njim po atinskim ulicama i pokušavali da ga uslikaju dok policiji i gošći nudi na uvid sve što ima da ponudi. Pošto su mere koje Evropa diktira ojadile mnoge Grke, to je verovatno jedino i što mu je ostalo.

I dok bi naši ljudi u sličnoj situaciji verovatno psovali "Merkelova, po***** mi k****", ovaj Grk je celom svetu plastično objasnio neke stvari u stilu Foresta Gampa. Naime, on se nije zadržavao među drugim protestantima, već je samo trčao, trčao i trčao. Kroz suzavac, policijski kordon, bos preko kamenica i polomljenih flaša, ispred grčkog parlamenta...

Zanimljiva je fotografija Rojtersa, na kojoj se vidi kako popularni Žuća koji je aktivan na svim protestima u Atini, sedi i iznenađeno gleda u čoveka koji mu oduzima slavu.

2024 © - Vesti online