Utorak 09.10.2012.
23:48
B92

Novak uči kineski zbog fanova

Svestran - Novak Đoković

Novak je do sada dva puta učestvovao na turniru u Šangaju, ne računajući Masters kup 2008. Oba puta stigao je do polufinala, gde su od njega bili bolji Nikolaj Davidenko 2009. i Rodžer Federer 2010. godine.

Tenis u Kini svake godine sve više dobija na popularnosti, a navijači u Šangaju priredili su Novaku toplu dobrodošlicu.

“Svake godine u Šangaju doživim prelepo iskustvo. Navijači nas čekaju ispred hotela, sa zastavicama, poklonima i bezuslovnom podrškom. Iz perspektive igrača mogu da kažem da je to fantastično. Veoma su odani i izuzetno cene igrače. Neverovatno je koliko su posvećeni teniserima koje vole. Zadovoljstvo je biti ovde i nastupati pred trakvim igračima”, kaže Novak.

Upitan šta bi voleo da kaže na kineskom ukoliko bi znao da govori taj jezik, Novak je odgovorio: “Definitivno bih rekao nešto lepo navijačima i zahvalio im se na podršci koju mi pružaju. Sve što sam do sada naučio i što se trudim još da naučim je iz zahvalnosti prema njima.Oni su divni prema meni, pa se i ja trudim da im uzvratim koliko mogu”.

Đoković je naučio nekoliko kineskih znakova kako bi mogao da napiše svoje ime i kaže da se trudi da dodatno unapredi svoje znanje.

“Trudim se da što bolje savladam kineski kako jezik i izgovor, tako i pisanje to jest crtanje znakova. Pokušao sam da napišem svoje ime i trebalo mi je oko pet minuta da to izvedem. Mislim da ljudi ne bi čekali toliko na moj potpis”, našalio se Novak.

2024 © - Vesti online