Utorak 09.10.2012.
18:33
Vestionline, Beta

KK Crvena zvezda dobila protivnike u Evrokupu

Prvo kolo Evrokupa igraće se sedmog oktobra, a gosti Zvezdi će biti bivši košarkaš Partizana Milenko Tepić i nekadašnji član večitih rivala Luka Bogdanović koji nastupaju za Kahasol.

Trener Zvezde Vlada Vukoičić rekao je da je njegova ekipa dobila teške protivnike na žrebu za Evrokup, ali da Beograđani imaju velike ambicije i u ovom takmičenju.

"Kahasol dolazi iz Španije, a nepisano je pravilo da iz ove zemlje dolaze ubedljivo najozbiljniji timovi. Kada izbore igranje u evrokupovima obično su na istom nivou kao prethodne sezone ili su još bolji. Znajući trenera, čak i neke naše internacionalce koji igraju tamo, Kahasol je svakako jedna od najkvalitetnijih ekipa sa visokim ambicijama", kazao je Vukoičić i dodao:

"Sasari je za mene prilična nepoznanica. Ali, imamo mesec dana da ih upoznamo i proučimo, vidimo u kakvoj su formi. Ipak, ono što se može reci da dolaze iz tradicionalno košarkaške zemlje i da su ekipa višeg rejtinga. Orlean kao i većina francuskih ekipa igra atletsku košarku. Mogu da budu neprijatni kada se uđe u njihov ritam, ali mogu i neprijatno da iznenade slabijim partijama što nije bio redak slučaj u evrokupovima", dodao je Vukoičić.

Grupna faza takmičenja igraće se po dvokružnom sistemu takmičenja, a plasman u dalji tok Evrokupa, odnosno Top 16  izboriće dve najbolje plasirane ekipe u grupi.

I u Top16 fazi će se igrati po dvokružnom bod sistemu, a po dve prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe igraće u četvrtfinalu. Četvrtfinalni i polufinalni mečevi igraće se kod kuće i na strani, a odlučivaće koš razlika, dok će se u finalu igrati samo jedan meč.

Finale je zakazano za 13. april 2013. godine, a pobednik Evrokupa obezbediće direktno plasman u Evroligu naredne sezone.

2024 © - Vesti online