Utorak 09.10.2012.
21:30
Beta

"Vojvodina vuče Srbiju ka EU"

EU: Vojvodina kao lokomotiva koja Srbiju vuče napred
 

Vrebalov i Kacin su ocenili da bi Srbija trebalo da bolje koristi to što Vojvodina predstavlja "Evropu u malom", saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

"Na sastanku smo razgovarali i o problemima vezanim za finansiranje Vojvodine, koji su se uvećali nakon odluka Ustavnog suda Srbije, odnosno oduzimanja pojedinih nadležnosti. Smatram da se ovo pitanje suštinski može rešiti promenom Ustava Srbije", kazao je Vrebalov.

Jelko Kacin

Ukazao je da, ukoliko Srbija želi da pokaže dobru volju prema EU, mora da promeni odnos prema Vojvodini. On je ocenio i da je Kacin "konstruktivno i prijateljski nastrojen" prema Srbiji i Vojvodini.

"Nije prijatelj samo onaj ko te hvali i tetoši, već ti je prijatelj onaj ko ti uputi i konstruktivne kritike", istakao je Vrebalov.

Kacin i Vrebalov su razgovarali o spornim tačkama vezanim za određivanje datuma za početak pregovora EU i Srbije o njenom prijemu u Uniju, i o promenama u vezi s trgovinskom razmenom koje će nastati pošto se Hrvatska priključi EU.

Kacin i Vrebalov razgovarali su i o izbornom sistemu u Srbiji i saglasili se da nije dobra praksa da se izbori na svim nivoima održavaju u isto vreme, piše u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije.

2024 © - Vesti online