Utorak 09.10.2012.
17:46
Beta

Ceo FAP po ceni luksuznog stana u Beogradu

Jedini ponuđač i to sa minimalnom cenom od 300.000 evra
 

"Potencijalni kupac je na bazi otvorene finansijske ponude dao minimalne uslove. Stiče se utisak da su to krajnje nedovoljni uslovi, takvi da mogu čak da unesu paniku među sadašnje, ali i bivše radnike FAP-a", rekao je Stojović novinarima.

Jedini ponuđač na trećem tenderu za kupovinu FAP-a je konzorcijum kompanije "Finkom Kapital" iz Kijeva i londonske firme "Team Constructions Investments".

Ponuđena je cena od 300.000 evra, predviđen je investicioni program od 10 miliona evra u periodu od pet godina, a bezuslovno su prihvaćene minimalne obaveze socijalnog programa. Prema rečima Stojovića, ovo je tek početak "jednog procesa dogovaranja, a krajnja cena može biti znatno povoljnija sa aspekta prodavca".

"FAP će u dogovoru sa nadležnim ministarstvom pokušati da u daljim pregovorima postigne što bolje uslove privatizacije i očekujem da, ako ne bude drugih prepreka i ako sa jedinim zainteresovanim kupcem nastavimo dalju komunikaciju po tenderu, dođemo do prihvatljivog dogovora", kazao je on.

Prethodna dva tendera za prodaju ovog preduzeća koje je nekada bilo najveći proizvođač privrednih vozila na Balkanu, bila su neuspešna.

2024 © - Vesti online