Utorak 09.10.2012.
17:31
rts rs

Verovali ili ne: Lavica usvojila antilopu!

Priroda je do detalja organizovala lanac ishrane. Međutim, ponekad se i u savršenom sistemu dogodi greška, pa lovac i plen postanu najbolji prijatelji.
 

Zaposleni u Nacionalnom parku "Kraljica Elizabeta" u Ugandi nisu mogli da poveruju kada su videli neverovatnu scenu – lavicu koja brine o mladunčetu antilope-impale.
 

Prema njihovim rečima, prizor je bio neverovatan i prava je sreća što ga je fotograf Andre de Vizer zabeležio foto-aparatom.

Lavica je prethodno ulovila mladunčetovu majku, raskomadala je i pojela, da bi nakon toga prišla maloj prestrašenoj antilopi i počela da se igra sa njom.
 

Svi su bili ubeđeni da će ubiti mladunče. Međutim, lavica je prema njemu počela da se odnosi zaštitnički, gotovo majčinski i nije dozvoljavala nikome da mu se približi.
 

Zatim je odlučila da premesti svog novog prijatelja u zaklon, gotovo isto kao što bi to uradila sa svojim mladuncima, što je delovalo zastrašujuće.
 

Prema navodima čuvara nacionalnog parka, lavica se nekoliko sati brinula o mladoj antilopi, a pred zoru je uprava odlučila da je uspava i uzme joj mladunče.

Maloj impali su pružili potrebnu negu, a zatim je smestili na mnogo bezbedniji prostor.
 

Naučnici ne mogu da objasne ovaj fenomen, ali se slažu da je lavica definitivno poljuljala neke od osnovnih zakona prirode.

2024 © - Vesti online