Ponedeljak 08.10.2012.
23:46
B92, Večernje novosti

Stojković: Ifeani me nije namerno povredio

Nezgodan trenutak za težu povredu Vladimira Stojkovića

Stojković se povredio u 33. minutu meča Partizana i Javora u okviru 8. kola Jelen Superlige, kada mu je posle sudara sa Ifeanijem Onjilom, napukla ključna kost.

Trener Vladimir Vermezović bio je primoran da izvede Stojkovića iz igre, a golman ‘crno-belih’ kolima hitne pomoći je napustio stadion Partizana.

“Siguran sam da nije imao nameru da me povredi, pričali smo posle meča. Izvinjavao mi se dugo i iskreno. To je sport, dešavaju se takve situacije. Razumem njegovu želju da stigne do lopte, isto sam i ja krenuo. Ipak, mislim da je mogao da uspori kad je video da ja prvi stižem do lopte”, kaza je Stojković.

Golmanu “crno-belih” je konstatovan prelom ključne kosti pa će sigurno propustiti kvalifikacione mečeve reprezentacije Srbije protiv Belgije i Makedonije. Zbog te povrede on bi mogao da odsustvuje sa terena od dva do tri meseca.

“Moraću da nosim zaštitu mesec dana, a kasnije da sačekam još dve nedelje dok kost zaraste. Ukoliko bude bilo potrebno mogao bih da se stavim na raspolaganje timu i pred kraj jeseni, ali je realnije da sa ekipom budem od početka priprema za prolećni deo. Nikako nisam uspeo da zaspim. Bolovi jesu glavni uzrok, ali sam razmišljao i o trenutku u kojem me sve ovo snašlo. Stekao sam samopouzdanje, sa mnogo radosti očekivao najvažnije utakmice ove jeseni i onda ovako nešto da mi se dogodi. Moraću da izađem još jači iz svega ovoga. Kukanje i jadikovanje me nikud neće odvesti. Planiram da se na proleće vratim još jači", odlučan je Stojke.

On je u ponedeljak posetio reprezentativce koji su se okupili u Staroj Pazovi i razgovarao sa selektorom Mihajlovićem. Zbog njegove povrede, Mihajlović je naknadno pozvao Bojana Jagorčevića.

“Razgovarao sam sa Mihajlovićem i dobio od njega kao i do sada maksimalnu podršku. Javno mu obećavam da ću se na pravi način odužiti na utakmici protiv Hrvatske, a do tada ću da budem najverniji navijač i na utakmicama i treninzima ću bodriti saigrače iz reprezentacije”, zaključio je Stojković.

Srbija će dočekati Belgiju u petak, 12. oktobra u 20.30 na stadionu Crvene zvezde u Beogradu, dok će četiri dana kasnije gostovati Makedoniji u Skoplju.

2024 © - Vesti online