Ponedeljak 08.10.2012.
16:30
Beta

LDP će glasati za ukidanje imuniteta Duliću

Rasprava u parlamentu počela da liči na medijsku hajku : Bojan Đurić
 

Poslanik LDP-a Bojan Đurić rekao je novinarima u parlamentu da ni sam Dulić nema ništa protiv odluke o ukidanju imuniteta i da je i sam rekao da se više neće pozivati na imunitet.

On je ocenio da je problematična najava postupka čiji su poslanici danas svedoci i da posebno zabrinjava ton u današnjoj raspravi, dodavši da je rasprava u parlamentu počela da liči na medijsku hajku i pokušaj da se na početku tzv. borbe protiv organizovanog kriminala napadnu politički protivnici.

"U takvoj atmosferi se ne može voditi efikasna borba protiv korupcije", rekao je Đurić i dodao da će se u epilogu procesa videti koliko je proces protiv Dulića ozbiljan i da se nada da sudski postupak neće dugo trajati.

Povodom najave predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će premijera
Ivicu Dačića predložiti da vodi pregovore sa Prištinom
, Đurić je rekao da je ključni problem što javnost ni od Nikolića ni od drugih aktera u vladajućoj koaliciji nije čula osnove platforme za razgovore sa Prištinom.

"To vidimo kao bežanje od odgovornosti ali još više brine to što ćemo u zavisnosti od toga ko će biti šef pregovaračkog tima imati različitu poziciju", rekao je Đurić.

On je dodao da je Nikolić iz Njujorka ukorio Dačića jer iznosi ideju o podeli Kosova, a danas ga predlaže da vodi pregovore. "Čuli smo dve stavke platforme - prvu da je podela najbolje rešenje od premijera i drugu, od predsednika Srbije, da to nije nikakvo rešenje. To je ključni problem u sporenjiima u vladajućoj koalicji
koja očigledno postoje", kazao je Đurić.

2024 © - Vesti online