Ponedeljak 01.02.2010.
15:08
Vestionline

Zvezda dočekuje Gran Kanariju

Crvena zvezda predvođena trenerom Aleksandrom Trifunovićem pred sobom ima Gran Kanariju, tim koji dolazi iz najjače evropske lige, koji je dugo na okupu ali i koji pred punim Pionirom može da položi oružje.

"Svi timovi koji žele plasman u četvrt-finale računaju na pobede na svom terenu i na bar jedan trijumf u gostima. Dolazi nam protivnik koji ima veliki broj iskusnih igrača, nekoliko košarkaša koji su nekoliko godina u timu, trenera koji je i ranije radio u tom klubu, a ono što im je nedostajalo, pokupovali su u prelaznom roku. Oni su "duplirani" pa čak i "triplirani" na gotovo svim pozicijama, igraju u širokoj rotaciji sa deset igrača i pokušaće da sa četiri "kombo" centra ispod koša iskoriste njihove atletske mogućnosti", "skenirao" je rivala Aleksandar Trifunović.

Poraz Gran Kanarije od Barselone (105:55) nije zavarao zvezdinog "kouča".

"Barselona je korak ispred svih evropskih velikana. Gran Kanarija je savladala Barsu u prvom delu prvenstva i Katalonci su želeli revanš. Jednostavno, to nije realna slika ni našeg rivala ni odnosa između te dve ekipe.", kaže Trifunović.

Trener crveno-belih zadovoljan je igrom u odbrani i naglašava da takav model mora da ostane konstantan. Takođe, Trifunović je apostrofirao koliko je važno da Pionir u utorak bude pun.

"Poverenje publike se zaslužuje i stiče vremenom. Beneton je primer kako ekipa uz pomoć navijača može da prevaziđe svoje mogućnosti. Atmosfera može da, na neki način, kompenzuje nešto manji roster i manji broj igrača u rotaciji", kaže šef struke crveno-belih.

Zdravstveni bilten iz dana u dan sve je bolji.

"Videnov je imao problema sa skočnim zglobom, ali je juče trenirao i verujem da će biti spreman. Bakić je preskočio jučerašnji trening zbog nezgodnog udarca koji je dobio protiv Cedevite ali očekujem da se večeras priključi treninzima", zaključio je "Trifa".
 

2024 © - Vesti online