Ponedeljak 08.10.2012.
15:23
Beta

DSS: EU hoće da nam otme Kosovo

Petković: Čekati pravi trenutak za rešavanje problema na Kosmetu
 

"Kosovo i Metohija ne postoje od juče i pitanje (pokrajine) ne treba da se reši sutra. Zato je zamrznuti konflikt najbolje rešenje. Kao što su naši preci čekali 500 godina dok se nije desio pravi trenutak za oslobođenje Kosova i Metohije tako je potreban i pravi trenutak kada je u pitanju očuvanje Kosova i Metohije sada u ovom vremenu", rekao je portparol DSS Petar Petković.

Petković je istakao da "ako sadašnje generacije nisu u mogućnosti da to pitanje reše onda to treba da prepuste nekim budućim generacijama". Portparol DSS-a je rekao da se stranka zalaže za "novi okvir" pregovora sa Prištinom i to pod okriljem Ujedinjenih nacija, a ne Evropske unije, za koju je kazao da Srbiji pokušava da otme južnu pokrajinu.

"Dijalog koji se vodi od marta i postignuti sporazumi nisu način da sačuvamo Kosovo", ocenio je Petković i dodao da DSS čeka novu platformu Vlade Srbije o rešenju tog problema i da će tada odlučiti da li će je podržati.

Predstavnik DSS-a je rekao da se o toj novoj platformi za dijalog sa Prištinom mora izjasniti Skupština Srbije, a posebno je istakao značaj zadržavanja postjećeg Ustava Srbije iz 2006. godine za očuvanje Kosova.

2024 © - Vesti online