Ponedeljak 08.10.2012.
13:13
B92

Rusija će pomoći Srbima na Kosovu

Aleksandar Toršin

Toršin se danas sastao s direktorom vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandrom Vulinom i tom prilikom najavio da će njegova fondacija pomoći obnovi Bogoslovije i crkve u Prizrenu, koje je juče posetio.

"Mi razumemo situaciju i nastavićemo da pružamo podršku srpskom stanovništvu na Kosovu", kazao je Toršin i u šali napomenuo da je tokom jučerašnje posete Prizrenu i Bogosloviji nazdravljeno u čast 60. rođendana ruskog predsednika Vladimira Putina i rusko-srpskih odnosa, pa to mora da urodi plodom.

Toršin je istakao da srpski narod zaslužuje isti tretman kao i svi ostali evropski narodi, kada je reč o popštovanju međunarodnog prava.

Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin kazao je da je današnji susret bio "sastanak s prijateljem" i još zahvalio Rusiji na podršci koju Srbiji pruža u očuvanju Kosova i Metohije.

"Bez ruske države naša borba za Kosovo i Metohiju bi bila mnogo neizvesnija i mnogo teža. Principijelna pozicija Ruske Federacije - apsolutno poštovanje medjunarodnog prava, nešto je što Srbiji omogućava da se nada i veruje da će konačan ishod kada je reč o Kosovu i Metohiji biti u skladu s medjunarodnim pravom", kazao je Vulin.

2024 © - Vesti online