Ponedeljak 08.10.2012.
00:31
Beta

Bosić proglasio pobedu SDS-a, Dodik tvrdi da je pobednik SNSD

Pobednik je SDS: Mladen Bosić

"SDS je napravila ogroman pomak u ove četiri godine. To je plod ne samo politike SDS-a u proteklom periodu, već i opšte klime u RS, odnosno ovakav rezultat je reakcija glasača u RS na aktuelnu situaciju i politiku koju vodi vlast u RS", istakao je Bosić.

Prema njegovim rečima, rezultati lokalnih izbora imaće reperkusije na buduće političke odnose u RS, što će na kraju dovesti do promene odnosa snaga na opštim izborima 2014. godine.

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je ova stranka zadržala svoju političku moć, što će pokazati rezultati izbora za opštinske parlamente.

On je kazao da je SNSD izgubio načelnička mesta u nekim opštinama, ali da je veoma važno što je ova stranka pobedila u Banjaluci.

Dodik je čestitao rivalskim partijama na izbornim rezultatima, ističući kako SNSD "nema razloga da izbore i neke gubitke doživi posebno tragično".

SNSD osvojio vlast u Banjaluci: Milorad Dodik
 

"SNSD ocenjuje da su izbori bili fer i pošteni, da nema razloga za osporavanje rezultata sa bilo koje strane", kazao je lider SNSD-a.

Dodik je kazao da je situacija u Srebrenici "još neizvesna", osporavajući tako tvrdnju nezavisnog kandidata Ćamila Durakovića da je pobedio SNSD-ovog kandidata Vesnu Kočević.

"Srebrenica za nas ima važan politički značaj i očigledno je da je učešće nezavisnog kandidata bilo 'kukavičje jaje' i imajući u vidu da dolaze glasovi u odsustvu, a da su to, uglavnom, bošnjački glasovi. Videćemo na koji način će to ići", ocenio je Dodik.

2024 © - Vesti online