Nedelja 07.10.2012.
22:19
Blic

"Senić da se ne meša u poslove Beograda"

Kolika je realna cena gradskog prevoza?
 

- Molimo Senića, kao jednog od najboljih studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu, da nam objasni formulu kako da sa 1,3 odsto nižom cenom goriva nadoknadimo povećanje od 40 odsto, pa ćemo i njega kandidovati za Nobelovu nagradu", navodi se u saopštenju. U suprotnom, Gradska uprava moli Senića da se više ne meša i pokušava da pomogne Beograđanima.

"Ako zaista želi da pomogne, neka predloži Ministarstvu finansija da poništi mere koje su drastično umanjile budžete svih lokalnih samouprava i koje će budžet Beograda u sledećoj godini umanjiti za više od trideset miliona evra", kaže se u saopštenju.

Senić je prošle nedelje pozvao gradske vlasti u Beogradu da usklade cene prevoza sa nižim cenama goriva. I ministar finansija Mlađan Dinkić je istakao da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas "iskoristio priliku i pod plaštom PDV-a" podigao cenu gradskog prevoza za 20 odsto, jer Grad Beograd više ne želi da subvencioniše Beograđane.

Đilas je potom rekao da je cena karte za prevoz podignuta zbog povećanja cene goriva, a ne zbog povećanja PDV.

- Od 90 miliona evra koliko Beograd godišnje izdvaja za subvencije za javni prevoz, 45 miliona ide samo za troškove goriva, a od druge polovine besplatno se u Beogradu vozi 200.000 učenika i još toliko naših sugrađana koristi neki oblik regresirane mesečne karte - izjavio je Đilas.

2024 © - Vesti online