Nedelja 07.10.2012.
18:08
Beta

Slede istrage u sektoru energetike

Mihajlović: Oni koji su opustošili zemlju moraju da odgovaraju
 

"Očekujem akcije u sektoru energetike, jer se pronevere i krađe mere milijardama... u narednom periodu biće novih slučajeva, zemlja je opustošena, ljudi osiromašeni i oni koji su za to krivi moraju da odgovaraju", kaza kazala je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila i na najavu potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da će se antikorupcijske aktivnosti nastaviti i da se neće stati na slučaju bivšeg ministra Olivera Dulića.

Mihajlovićeva je navela da u slučaju Dulić nije reč o političkom progonu, jer je predmet protiv bivšeg ministra postojao i mnogo ranije, pre formiranja ove vlade, da je stigao iz spisa nekadašnje predsednice Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać.

Prema njenim rečima, to je jedan od predmeta koji je pomenula i Evropska unija.

"Verujem da ranije nije postojala politička volja da se stvari reše, ali duboko verujem da sada ipak postoji volja, jer nema jake ekonomije, energetike i poljoprivrede, ničega, ako se ne borimo protiv kriminala i korupcije", navela je ministarka, inače funkcionerka Srpske napredne stranke.

Ona je rekla da je potpredsednik vlade i lider naprednjka Aleksandar Vučić zbog borne protiv korupcije izložen velikim napadima, "od onih koji žele da carstvo korupcije i kriminala opstane".

Ministarka je najavila da od 2013. godine neće biti posrednika u nabavci električne energije. "To je buducnost, a ono što se dešavalo u prošlosti mora biti istraženo", kazala je Zorana Mihajlović.

2024 © - Vesti online