Nedelja 07.10.2012.
17:25
Beta

U Srebrenici dva puta prekinuto glasanje

Popodnevni prekid naložila Opštinska izborna komisija, jer je popunjen dopunski izvod iz centralnog biračkog spiska i nemaju se gde upisivati podaci o biračima
 

Prekid glasanja na ovom glasačkom mestu u 15 sati je naložila Opštinska izborna komisija, jer je popunjen dopunski izvod iz centralnog biračkog spiska i nemaju se gde upisivati podaci o biračima.

Više od hiljadu građana doputovalo je danas u Srebrenicu iz Federacije BiH, ali i iz Srbije da bi glasali na lokalnim izborima u ovom mestu. Neki od njih nisu mogli da glasaju, pa su morali otići u opštinsku administraciju kako bi im se proverili matični brojevi i prijave mesta boravka u Srebrenici.

Izbori u BiH: Nova bitka za Srebrenicu

Zilka Ahmetović, koja je u Srebrenicu stigla iz Sarajeva, rekla je novinarima da je pre tri meseca u Srebrenici izvadila ličnu kartu i da ima potvrdu o tome, ali da je glasala posle mnogo peripetija. Ruža Jović iz Bajine Bašte, koja je rođena u Srebrenici, rekla je da nije mogla glasati, jer njenog imena nema na biračkom spisku.

Predsednik Opštinske izborne komisije Nermin Alivuković rekao je da je iz Centralne izborne komisije BiH (CIK) sugerisano da svi koji su prijavljeni u Srebrenici imaju pravo glasa.

"Dato nam je uputstvo da dozvolimo tim glasačima da mogu glasati na nepotvrđenim glasačkim listićima, uz predočeni važeći identifikacioni dokument i potvrdu o prebivalištu na području Srebrenice", kazao je Alivuković i dodao da će CIK naknadno odlučivati da li su te osobe imale pravo glasa u Srebrenici ili ne.

Glasači iz Federacije BiH i Srbije u Srebrenicu su stigli kolektivno i za njih je organizovan prevoz.

2024 © - Vesti online