Nedelja 07.10.2012.
18:20
ponosna.in

Zato muškarci vole sport više od žena!

Zbog čega muškarci vole sport toliko, ponekad čak i više nego pivo i žene: Adrenalin, beg od stvarnosti, vaspitanje ili...?
 

1. Muška stvar

Većina muškaraca misli da je sport "muška stvar". Misle da ako ne vole sport, da mogu izgledati kao "curice“. Dakle ova manija prema sportu može biti i način uklapanja.

2. Socijalna indoktrinacija

Svi muškarci su odgajani kao muškarci, a sve devojke kao devojke. Socijalna indoktrinacija počinje od igrački vašeg deteta. Devojčice oblače svoje lutke i uče kako da budu "lepe”, dok se dečaci igraju lopte i autića. Dečake od malih nogu, očevi vode na sportske utakmice. Uloga podizanja ne može biti odbačena kada je u pitanju muška opsednutost sportovima.

3. Adrenalin

Svima su nam potrebni uzbudljivi trenuci, koji će povećati naš adrenalin. Dok žena za povećanje adrenalina juri u šoping, muškarci to čine gledajući sport.

4. Beg od stvarnosti

Zapravo razlog zašto muškarci gledaju sport ne razlikuje se puno od toga zbog čega žene gledaju sapunice. To je privremeni beg iz stvarnosti. U stvarnosti, naši životi su monotoni. Zato se žene "gube" u fantazijama dok su muškarci izabrali brutalniji način izražavanja svoje strasti.

5. Nije skupo

Zapravo uživanje u sportu ne košta mnogo - potrebni su samo televizija i kablovska. Čak i ako idete na neke domaće utakmice, to vas može koštati manje nego da  izvedete devojku na večeru. Što ne znači da to ne treba da radite!!!

2024 © - Vesti online