Ponedeljak 08.10.2012.
08:00
lepotaizdravlje.rs

Sprečite nastajanje bora oko usana

Za početak ukinuti pušenje
 

Sitne linije i bore oko usana nastaju zbog gubitka kolagena, ali i mimike koja se stalno ponavlja. Naravno, za njihov nastanak je delom zaslužna i genetika, ali njihova pojava nije nužno povezana s godinama, te se one mogu javiti i kod devojaka u dvadesetim godinama.

Ukoliko želite sprečiti nastajanje novih bora oko usana, ili smanjiti njihovu vidljivost - otkrivamo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći u tome.

Prestanite da pušite - Osim što nikotin negativno utiče na elastičnost kože, mimika koju izvodite dok uvlačite dim cigarete uzrokouje nastanak bora oko usana.

Kolagen - hidratantnu kremu za lice zamenite kremom sa kolagenom. Iako su malo skuplje od običnih hidratantnih krema, ova investicija će vam se i te kako isplatiti.

Zaštitini faktor - Sunce je jedan od najvećih neprijatelja naše kože, pa se stoga uvek pravilno zaštitite. Kreme sa zaštitinim faktorom obavezne su, kako leti, tako i drugim godišnjim dobima.

Gimnastika za lice - Kako biste ojačali mišiće i vratili tonus koži, svaki minut slobodnog vremena iskoristite za vežbanje. Dok gledate omiljenu seriju, učinite nešto korisno za svoju kožu.

2024 © - Vesti online