Subota 06.10.2012.
20:07
Beta

Oko 200 dece sa KiM posetilo Skupštinu Srbije

Oko 200 dečaka i devojčica sa Kosova i Metohije obišlo je Skupštinu Srbije u Beogradu u okviru manifestacija "Dečija nedelja" i "Radost Evrope"
 

Decu su u parlamentu dočekali predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović i šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.


Stefanović je rekao da današnji dolazak dece s Kosova predstavlja priliku da se parlment predstavi kao institucija koja želi da pokaže da će jednako voditi računa o svakom svom građaninu na teritoriji Srbije.

Decu su u parlamentu dočekali predsednik Skupštine Nebojša Stefanović i šef Kancelarije Vlade Srbije za Ki M Aleksandar Vulin
 


"Drago mi je da su oni naši gosti i da su mogli da čuju od nas da se divimo njima i njihovim roditeljima koji su danas čuvari tradicije Srbije", rekao je Stefanović i najavio da će se održati još manifestacija u okviru "Dečje nedelje" i istakao da je neophodna briga o svakom detetu.

Kako je naveo, svakom detetu mora da se omogući pravo na sigurnu budućnost, kvalitetno školovanje i zdravstvenu zaštitu.


Deca su dobila poklone i majice na kojima piše "Moja Srbija". Vulin je poručio deci da ponosno nose majice kada stignu na Kosovo i Metohiju, i dodao da su one izraz zahvalnosti prema njima i njihovim roditeljima.


"Voli vas Srbija i misli na vas, a to znaju i vaši roditelji", rekao je Vulin deci i poručio da ih Srbija neće izneveriti.

2024 © - Vesti online