Nedelja 07.10.2012.
00:49
Beta

Olbrajtova počasna gošća u Prištini

Konferenciju je organizovala predsednica Kosova Atifete Jahjaga uz podršku američke vladine agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Nacionalnog demokratskog instituta, a Olbrajt je bila počasni gost.

Završena je višednevna konferencija "Partnerstvo za mir - Jačanje žena"
 

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga rekla je na kraju konferencije da je ona bila odlična prilika za raspravu o svim izazovima sa kojima se danas susreću žene.

"Vreme je da okončamo rad samita, tokom kojeg smo mi žene imale izuzetno značajnu razmenu mišljenja, plodne diskusije i jedinstvene informacije o svim izazovima i istovremeno ujedinili glas na jačanju položaja žena", rekla je Jahjaga i dodala da su se učesnice konferencije u Prištini okupile kao lideri i stručnjaci, kao najnaprednije predstavnice žena iz regiona i sveta s ciljem da prošire znanje i viziju i razmene iskustva.

Na konferenciji su govorili ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić, poslanica Evropskog parlamenta i izvestilac o Kosovu Ulrike Lunaček, crnogorska poslanica Nada Drobnjak i druge učesnice. Na konferenciji koja je počela 4. oktobra učestvovalo je više od 200 žena iz celog sveta.

2024 © - Vesti online