Subota 06.10.2012.
17:22
Alo

Orgijama protiv Putina i Medvedeva (+18)

"Vojna" - grupa ruskih protivnika režima vladajuće partije Vladimira Putina, koju trenutno predvodi Dmitrij Medvedev, priredila je uoči predsedničkih izbora nezaboravni performans u Moskvi! Naziv je bio "J**ite se za naslednika medvedića". Vreme - dva dana pre izbora!

Akcija (u svakom smislu te reči), odvijala se u moskovskom Muzeju biologije, ispod istoimenog transparenta. Među učesnicima ovog, u najmanju ruku neobičnog protesta, bila je i jedna od članica grupe "Pusi rajot" koja se sada nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog "skranvljenja pravoslavnog hrama u Moskvi".


"Vojna" se protivi Putinovom režimu i zalaže za poboljšanje medijskih sloboda i poštovanja ljudskih prva u Rusiji, pa su, stoga, ovakvim performansom želeli da podrže "medvedića" u jeku predizborne kampanje. Osim što "ljubavlju" vode rat sa ruskom vlašću, ova grupa se zamerila Putinovom režimu i pretvaranjem pokretnog mosta u džinovski penis koji pokazuje ka Kremlju.

Ruskim vlastima se nije svideo pogled, pa je zbog ovog postupka jedan od članova grupe bio "zamoljen" da napusti zemlju.

2024 © - Vesti online