Subota 06.10.2012.
12:01
S. Sarajlija - Vesti - Foto: Vesti

Jednom rak pobedila, pobediće ga i sada

I ona učestvuje u akciji: Anđela Janković

I čitaoci "Vesti", iako istim tempom učestvuju u izvornim akcijama Humanitarnog mosta, odlučuju da pomoć pošalju ovoj devojčici koju čeka operacija tumora na mozgu u Istanbulu za koju je potrebno 38.000 američkih dolara ili oko 31.000 evra, a što njeni roditelji Danijela i Alen nisu u mogućnosti da obezbede.


Tako su dve donacije stigle preko Humaniratnog mosta, uz pregršt dobrih želja za uspešnu operaciju, povratak vida i uživanju u bezbrižnosti detinjstva. Anonimna donatorka iz Sidneja poslala je 100 australijskih dolara, a Goran Šišević iz Diseldorfa 100 evra.


- Mnogo se zahvalite ovim donatorima i svim ljudima dobre volje iz inostranstva koji su nas kontaktirali i priloge lično donosili ili na račun uplaćivali. Mi ovih dana imamo pune ruke posla, a rame uz rame sa nama je i Anđela. Prihvata gostovanja na TV stanicama, danas će prisustvovati priredbi u jednoj osnovnoj školi koju đaci organizuju.

Akcija se nastavlja

- Iako je skupljen novac za operaciju, akcija je nastavljena. Posle hirurškog zahvata po pravilu sledi hemioterapija. Mi to znamo iz ranijeg iskustva, kao i brojni donatori koji žele da u Istanbul krenemo 8. oktobra sa dovoljno novca da isfinansiramo ne samo operaciju zakazanu za 11. oktobar nego i postoperacione tretmane i oporavak - kaže otac Alen, preuzimajući donacije iz Sidneja i Diseldorfa.

- Iako je moja ćerka potpuno izgubila vid, nije vedrinu i optimizam. Naravno, suprug i ja smo zabrinuti da joj napor ne pogorša zdravstveno stanje, ali ona toliko želi da ode na operaciju i čini se kao da joj ta želja i ta vera u izlečenje daju snagu - rekla nam je majka Danijela koju smo obavestili o prispeću dve nove donacije za njenu ćerkicu i dogovorili se da ih po završetku priredbe otac preuzme.


Anđela će biti umorna, ali ne i skrhana. Samo dve i po godine imala je kad je prvi put malignu bolest dobila i pobedila je. Tumor očnog živca operacijom je uklonjen. Iako vid na desnom oku nije spasen, roditelji su bili presrećni i nisu prestajali da je vode na redovne kontrolne preglede. Tako je ustanovljeno pre pet godina da se tumor vratio po svoj krvavi danak, ali ni Anđela, ni otac ni majka nisu bili spremni da ga plate. U tome su ih svesrdno podržali ljudi dobre volje, tako da je novac za operaciju prikupljen.
 

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924

2024 © - Vesti online