Subota 06.10.2012.
14:04
V. Tasić - Vesti

"Meni TV Avala ne treba, ali..."

Ja sam ključni igrač: Saša Popović

A, do pre nekoliko godina, pa i meseci, on je tvrdio da ga televizija uopšte ne zanima i da mu nije ni kraj pameti da se bavi tako skupom igračkom.


- Stvar je u tome što uopšte nisam promenio stav. Meni televizija uopšte ne treba! Dosta mi je i ovoga što radim sa Grandom. Znam da ako uđem u kombinaciju sa TV Avala završio sam sa privatnim životom za sva vremena.

-Čekaće me samo rad, rad i rad, po 20 sati dnevno. Ponavljam - televizija mi uopšte ne treba, u pitanju su neki drugi interesi o kojima ne mogu da pričam u ovom trenutku - kaže Popović za "Vesti".


Uz svoju TV kuću bili bi ste još uticajniji i još bogatiji...?
- Ni slučajno. Nemam ambicija da budem uticajniji nego što sam već sada. A, što se tiče para... U ovom trenutku sa Avalom mogu da budem samo siromašniji. Jer, svako ko se u ovim teškim vremenima bavi nacionalnom televizijom može samo da izgubi, nikako da dobije. Da smatram da mi televizija zaista treba, odavno bih ušao u tu priču, ne bih se ovoliko premišljao šta da radim. Da se sve ovo dešavalo pre 20-ak godina i da sam tada imao mogućnost da uđem u ovakvu priču ne bih se ni trenutka razmišljao, ali sada...

Grand nije na prodaju

Koliko je zbog ekonomske krize pala vrednost Granda?
- Uprkos svemu, vrednost Granda nije oborena. Čak sam siguran da raste! Realno, Grand vredi onoliko koliko bi neki kupac bio spreman da da. Ne znam koliko je to, jer Grand nije na prodaju. Naravno, za mene ima i ogromnu emotivnu vrednost koja je neprocenjiva - iskren je Popović.

Šta na sve ovo kaže vaša poslovna partnerka Lepa Brena?
- Brena je istovremeno i za i protiv. Ona smatra da ništa ne može da kaže dok ja ne odlučim. Dobro zna da sam ja ključni igrač. Svesna je da je lepo imati televiziju sa nacionalnom frekvencijom u vlasništvu, ali je i svesna koliko je teško proizvoditi program i boriti se sa konkurencijom koja sada vlada. Ako uđem u to, program ću proizvoditi ja, a ne Lepa Brena. Moja supruga Suzana bi volela da imam više vremena za decu i nju. Ali, kao i uvek, ne meša se u posao i sve odluke prepušta meni. Zna da sam najbolje mogu da procenim koliko imam snage i energije da nešto izguram. Iako mi to jasno ne kaže, znam da ne bi volela uđem u celu tu priču sa televizijom.


Priča se da pare volite više od svega. Kako ćete podneti ako ih sa Avalom izgubite?
- Nije istina da pare volim više od svega! Na estradi sam tri i po decenije. Prvi profesionalni nastup sam imao u Nemačkoj na dočeku Nove godine. Tada sam zaradio 3.000 tadašnjih maraka što je u ono vreme bio fantastičan honorar. Nisam ja novokomponovani biznismen koji je juče osetio moć novca, pa je nezajažljiv. Mnogo sam u životu radio, mnogo zaradio. Puno je para prošlo kroz moje ruke, dešavalo se i da izgubim. U Dafininoj banci sam, recimo izgubio pa nije bio kraj sveta.
 

Brena mi je kao rod rođeni

Koliko su vas pogodili Brenini zdravstveni problemi, lično i profesionalno?
- Naravno da su me pogodili, Brenu poznajem 33 godine. Zajedno smo počeli da radimo 6. aprila. 1980. godine. Nikada se nismo posvađali, uvek smo imali zdrave, korektne, prijateljske, kumovske, komšijske, profesionalne, poslovne i kakve god hoćete odnose. Viđamo se svakodnevno, pričamo, dogovaramo se, planiramo... Ona je meni kao rod rođeni. Zaista me pogodi kad se njoj nešto loše desi. Ali, ona je ta koja me odmah ohrabri. Samo kaže: "Sale, nemoj da se brineš, sve će to da prođe. Ne sekiraj se, jaka sam ja, sve će biti u redu!" Koliko će biti u redu, videćemo.

2024 © - Vesti online