Petak 05.10.2012.
18:34
Srna

"Poznato je Kacinovo antisrpsko delovanje"

Tražiti da Kacin ode iz Srbije, napominje Vukadinović
 

Najnovija Kacinova izjava da će "Srbija dobiti to što je zaslužila", jer je zabranila Paradu ponosa, na liniji je njegovih prethodnih izjava i njegove poznate "dobronamernosti" prema Srbiji, rekao je Vukadinović Srni.

On smatra da je interesantno to što je Kacin, osim svog zvaničnog angažovanja kao izvestioca za Srbiju i bivšu Jugoslaviju u Evropskom parlamentu, uzeo za sebe ulogu glavnog promotera "Parade ponosa" u Beogradu.

"Time je naneo najveću moguću štetu i dao negativan publicitet samoj ideji 'Parade ponosa' i homoseksualizma i borbe za gej prava u Srbiji, s obzirom na negativan stav javnosti prema Kacinu, njegovim izjavama i delovanju još od raspada bivše Jugoslavije, te njegove nezaboravljene uloge u prljavom slovenačkom ratu", rekao je Vukadinović, urednik časopisa "Nova srpska politička misao".

Ističući da ova Kacinova izjava ne predstavlja ništa novo, Vukadinović je ocenio da će ipak biti za čuđenje ako srpske vlasti nastave da kontaktiraju sa Kacinom.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je, povodom odluke o zabrani "Parade ponosa", da će "Srbija dobiti ono što je tražila". On je objasnio da će u Briselu odmeravati takav potez i zaključio da bi Beograd "posebno trebalo da se zabrine zbog reagovanja koje će uslediti iz Švedske i Holandije".

2024 © - Vesti online