Subota 06.10.2012.
08:00
RTS

Ružne tajne lepšeg pola

Foto: Arhiva
 

S obzirom na to da većina žena rituale ulepšavanja obavlja u najvećoj tajnosti, mušarci ni ne sanjaju da se iza fenomenalnog izgleda koje vide, kriju sati i sati farbanja, čupkanja, depiliranja... to jest da je put ka (nedostižnom) savršenstvu pokriven trnjem.

Prema najnovijim istraživanjima u Britaniji, 90 odsto muškaraca koji imaju lepšu polovinu veruje da su njihove partnerke prirodne lepotice, dok to isto za svoje partnere veruje manje od trećine žena.

Četvrtina ispitanica koje su bile obuhvaćene istraživanjem priznala je da ima najmanje jednu tajnu u vezi sa izgledom koju baš niko ne zna. Takođe, čak 23 odsto učesnica istraživanja nikome, pa ni najbližim prijateljicama ne poverava šta sve čini da bi se domoglo dobrog izgleda.

Lepši pol ne govori o izbeljivanju ili depilaciji nausnica pred partnerom, a 27 odsto anketiranih to krije od svih.

U samom vrhu liste stvari za koje žene nikada neće dopustiti da „izađu u javnost" nalaze se i maljavi pazuh, stubaste noge i sedi koren kose.

Da rituali ulepšavanja treba da ostanu intimna radnja smatra 87 odsto ispitanih muškaraca, sa čime se saglasilo i 70 odsto žena, koje pri tom veruju da je upravo to jedan od ključeva uspešne veze.

„U vremenu kada malo toga opstaje kao tabu, mnoge žene zadržavaju ovakve stvari za sebe, verujući da je ovo prilika za dozu misterioznosti i mističnosti u vezi", objašnjava ovu pojavu psiholog i psihoterapeut Rejčel Šetok.

Ulepšavanje se ne odražava samo na fizički izgled, već i na samopouzdanje, jer se čak 61 odsto žena nakon vremena posvećenog sebi i izgledu oseća sigurnije i lepše.

2024 © - Vesti online