Četvrtak 04.10.2012.
20:32 >> 21:21h
Beta

"Srbija će nastojati da vrati i kralja Petra II"

Nikolić je naveo da bi prilikom prenošenja posmrtnih ostataka Kralja Petra moglo biti malih probema, ali da očekuje da će uz razumevanje SAD Srbija i to dočekati.

Tomislav Nikolić je i predsednik Odbora za povratak posmrtnih ostataka Karađorđevića u zemlju
 

"Uz razumevanje SAD mislim da ćemo dočekati da skinemo hipoteku sa svojih leđa da smo se loše poneli prema ljudima koji su ipak bili zaslužni za Srbiju", kazao je Nikolić novinarima ispred beogradske Patrijaršije.

Nikolić je ocenio da je donošenje posmrtnih ostataka kneza Pavla, knjeginje Olge i njihovog sina Nikole iz Švajcarske dug Srbije prema Karađorđevićima.

"Moja dužnost je bila da čoveka koji je vodio ovu državu poštujem zato što je to Srbija - bila ona monarhija ili republika, sve je to Srbija - i sve je to utkano u istoriju naše zemlje", rekao je Nikolić i dodao da je to dug ne samo prema knezu Pavlu jer je on na izvestan način, kao regent, bio predsednik države.

"Mislim da je ovo naš dug prema Karađorđevićima ne samo zato što su Karađorđevići, nego i prema knezu Pavlu zato što je on u to vreme bio regent - na izvestan način predsednik države", kazao je Nikolić. 

2024 © - Vesti online