Četvrtak 04.10.2012.
16:35
Beta

Dveri: Prijava protiv organizatora izložbe

Prijava zbog raspirivanja verske i nacionalne mržnje: Obradović
 

Na konferenciji za novinare u Beogradu, predstavnik Dveri Boško Obradović kazao je da su zbog raspirivanja verske i nacionalne mržnje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podnete krivične prijave protiv organizatora izložbe Bobana Stojanovića, Gorana Miletića, kao i protiv direktorke Centra za kulturnu dekontaminaciju (CZKD) Borke Pavićević.

On je ocenio da je skandalozno da je država stala iza sinoćne izložbe u CZKD koja je, kako je ocenio, vređala verska osećanja većinskog naroda u Srbiji i na silu je nametnula čime se oglušila o zahteve patrijarha Irineja i Mešihata srbijanskog Islamske zajednice Srbije.

Obradović je pozdravio odluku države o zabrani Parade ponosa koja je bila zakazana

SNP NAŠI: Traži se normalan poslanik!

za subotu, 6. oktobar i ocenio da je taj skup morao biti zabranjen jer vređa javni moral i krši Ustav Srbije i da bi ga trebalo trajno zabraniti.

"Paradu ponosa bi trebalo zabraniti za sva vremena, bilo gde i bilo kada u Srbiji", kazao je Obradović i dodao da bi trebalo zabraniti bilo kakav oblik homoseksualne propagande u medijima, obrazovanju i kulturi.

On je kazao da će Dveri poštovati odluku Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije o zabrani skupa koji je taj pokret najavio za subotu, 6. oktobar, istog dana kada je trebalo da bude održana Parada ponosa.

2024 © - Vesti online