Četvrtak 04.10.2012.
12:00
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto:

Ove jeseni prva senzorna soba

AKTIVNO SE UKLJUČILA U AKCIJU: Direktorka bioskopa Safira Karahodžić

U ovu humanitarnu akciju, koja je organizovana u saradnji sa opštinom Prijedor, uključile su se i druge prijedorske ustanove i preduzeća, rekla je direktor bioskopa Kozara Safira Karahodžić.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924

- Nekada sam pomagala u realizaciji jedne slične humanitarne akcije iz Nemačke i u živom sećanju su mi ostala ta deca sa posebnim potrebama kojima je pomoć bila namenjena. Zato sam došla na ideju, uz saglasnost opštine Prijedor, na pokretanje humanitarne akcije u kojoj će i opština učestvovati i pomoći deci sa posebnim potrebama, među kojima ima različitih stepena ometenosti u mentalnom razvoju, kao i autističnih - istakla je Karahodžićeva.


Ona je dodala da su se akciji pridružili Centar za socijalni rad, Teritorijalna vatrogasna jedinica, Nacionalni park Kozara, Dvorana Mladost i drugi i sve karte su prodate.


- Film "Čudesni Spajdermen" je vrlo aktuelan akcioni film, najnovijih hit ove godine koji je nedavno prikazan u Banjaluci - rekla je Karahodžićeva i poželela srećan rad Specijalnoj školi odnosno Javnoj ustanovi Sunce i uspešan završetak akcije.


Gorica Bogičević, nastavnik u Specijalnoj školi "Đorđe Natošević", zahvalila se svim prisutnima koji su se odazvali pozivu škole i prisustvovali projekciji filma u humanitarne svrhe i izrazila zadovoljstvo što je prisutan veliki broj dece.


- Senzorna soba služi za relaksaciju i za buđenje skrivenih čula, a njeno otvaranje je planirano početkom oktobra. Ona je posebno važna za autističnu decu, ali i druge polaznike naše ustanove - rekla je Bogičevićeva. 

2024 © - Vesti online