Sreda 03.10.2012.
23:24
B92

LŠ: Španci suvereni, novac ne pomaže

Foto: Arhiva
 

Prvi gol večeri pao je u Kijevu, gde je zagrebački Dinamo protiv imenjaka nastavio ono što mu ide najbolje, da vadi loptu iz mreže. Dinamo je za 13 meseci u Ligi šampiona već primio 25 golova na 7 utakmica i tri minuta.

Grupa A
Porto - PSŽ 1:0
Rodriges 83
Dinamo Kijev - Dinamo Zagreb 2:0
Gusev 3, Pivarić 33ag

 

Grupa B
Šalke 04 - Monpelje 2:2
Draksler 26, Huntelar 53p - Ait Fana 15, Kamara 90
Arsenal - Olimpijakos 3:1
Žervinjo 42, Podolski 54, Ramzi 94 - Mitroglu 45

 

Grupa C
Anderleht - Malaga 0:3
Eliseu 45, 64, Hoakin 56p
Zenit - Milan 2:3
Hulk 45, Širokov 49 - Emanuelson 13, Al Šaravi 16, Hubočan 75ag

 

Grupa D
Mančester Siti - Borusija Dortmund 1:1
Baloteli 89p - Rojs 61
Ajaks - Real Madrid 1:4
Moisander 56 - Ronaldo 42, 79, 81, Benzema 48

Usledilo je dugo zatišje, koje je razbio Karim Ait Fana na Veltins Areni, istorijskim prvim golom Monpeljea u Ligi šampiona. Uzvratio je deset minuta kasnije Julijan Draksler na asistenciju Klasa Jana Huntelara.

Golova je bilo malo do samog finiša, ali je od 42. minuta krenula kanonada širom Evrope, pa smo videli četiri gola na tri stadiona - Ronaldo je doneo prednost Realu, Eliseu je doneo vođstvo Malagi u Briselu, a na Emirejtsu Mitroglu je ekspresno odgovorio na vodeći gol Žervinja.

Na derbiju večeri videli smo mnogo uzbuđenja, seriju prilika pred oba gola, ali su strelci Mančester Sitija i Dortmunda bili nesigurni.

Real je drugo poluvreme otvorio novim golom, a u Gelzenkirhenu je preokret došao posle penala Huntelara. Bokali je za prekršaj kažnjen crvenim kartonom, pa je Monpelje u teškom položaju.

Real je primio gol u Amsterdamu, ali je drugi španski klub u niskim zemljama udvostručio vođstvo, golom Hoakina Sančesa sa bele tačke.

U međuvremenu je Podolski vratio prednost Arsenalu, Žervinjo posle gola upisuje i asistenciju.

Prelazni rok lagano se obija o glavu Mančiniju, jer je posle povrede Havuija Garsije usledila neverovatna greška Džeka Rodvela, koja je omogućila Marku Rojsu debitantski gol u evropskim kupovima.

Eliseu je prvi igrač večeri sa dva gola, Malaga je na plus tri u Briselu. Na ulasku u završnicu Kristijano Ronaldo je otklonio sve dileme na Areni, postigavši još dva gola.

U finišu utakmice Monpelje je načinio podvig, izjednačivši sa igračem manje, dok je Baloteli sa bele tačke doneo izjednačenje Sitiju, nakon što je Aguero pogodio u ruku Nevena Subotića.

2024 © - Vesti online