Sreda 03.10.2012.
19:42
Beta

"Suđenje je farsa usmerena protiv Koštunice"

 Ulemek je rekao da ne ustaje kada mu se sud obraća jer je to njegovlični stav prema sistemu i da to ne treba da shvataju lično
 

"Svako ko prati ovaj predmet i drži do logičnog razmišljanja je shvatio da je predmet i krivična prijava pokrenuta protiv (predsednika Demokratske stranke Srbije i tadašnjeg predsednika SR Jugoslavije) Vojislava Koštunice", rekao je Ulemek na suđenju u Specijalnom sudu.

Kako je kazao, "kada je Vojislav Koštunica otkačio tužioca i rekao mu 'važi, dođi, pričaćemo juče' imamo situaciju da se tužilaštvo vadi iz neobranog grozđa", kazao je Ulemek.

On je kazao da su pripadnici JSO štitili Ustav, zakon i ugled profesije, a da su svedoci u procesu oni koji su zakon i Ustav kršili.

"Nemam od čega da se branim, ali ne želim da učestvujem u farsi", kazao je Ulemek i ocenio da advokat porodice Đinđić Srđa Popović koji je, kako je kazao, inicijator ove priče, ne prisustvuje suđenju jer ga je inicirao.

Ulemek je rekao da ne ustaje kada mu se sud obraća jer je to njegovlični stav prema sistemu i da to ne treba da shvataju lično.

Ulemek danas nije danas želeo da se pred Specijalnim sudomizjašnjava o krivici za organizovanje oružane pobune "crvenihberetki" u novembru 2001. godine, a njegov naslednik na čelu JSODušan Maričić kazao je sudu da je razumeo optužbu ali da želi da se izjasni nakon što budu saslušani svedoci.

Optuženi Zvezdan Jovanović je naveo da je "zadržao pravo da se kasnije izjasni o krivici".

Optuženi Dragoslav Krsmanović, Dragiša Radić i Vladimir Potić izjasnili su se da nisu krivi, dok je optuženi Mićo Petraković kazao sudu da je jezički razumeo optužnicu, ali da je ona logički za njega još zagonetka.

Optuženi Veselin Lečić rekao je da ne priznaje krivicu ali da ne razume kako blokiranje saobraćaja može da ugrozi bezbednost zemlje, Vladu i ustavni poredak.

Suđenje osmorici bivših pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) optuženih za organizovanje oružane pobune novembra 2001. godine počelo je danas u Specijalnom sudu čitanjem optužnice tužilaštva za organizovani kriminal.

2024 © - Vesti online