Sreda 03.10.2012.
17:38
RTV

Bus plus "daleko" od Novog Sada

Sistem Bus plus za sada neće biti u Novom Sadu
 

U ovom preduzeću ističu da novosadski javni prevoz ima svoje specifičnosti, a da u odnosu na beogradski u gradu ne postoji tramvajski i trolejbuski prevoz. Uz to, Novi Sad je nekoliko puta manji od Beograda, ima jedinstvenog prevoznika i čak 13 postojećih zona u upotrebi.

Pročitajte još:

* Bus Plus se širi i na Novi Sad?

"Dakle, sistem javnog prevoza skroz je drugačiji od beogradskog, pa je najbolje da se sačeka da se u JGSP raspiše i završi tender za elektronski sistem naplate. On će biti međunarodni i nadamo se da će se javiti dosta ponuđača, kako bi stručni tim preduzeća mogao da odabere najbolji, te da se uvede sistem koji će olakšati plaćanje prevoza u gradskom i prigradskom saobraćaju".

"Do sada su u više navrata raspisivani tenderi za nabavku elektronskog sistema naplate, ali su oni zbog izuzetno složene tenderske dokumentacije i usled visokih zahteva, poništavani. Preduzeće ne želi da pravi kompromise i spušta kriterijume, jer želi da dobije najbolju ponudu, pošto se modernizacija sistema naplate biti osnova za dalje osavremenjavanje usluga javnog prevoza", zaključuje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online