Sreda 03.10.2012.
14:07
Vestionline

Cane Subotić dokaze poslao Evropi

Procis protiv mene je naručen i politički instruisan: Stanko Subotić Cane
 

"Koristeći navodno krivično delo zloupotrebe službenog položaja u privatnoj firmi
(krivično delo koje Srbija izbegava da izbaci iz krivičnog zakonika i pored insistiranja EU) protiv Stanka Subotića političari su pokrenuli sudski proces u cilju lične osvete, sa namerom da uniste sve poslovne investicije koje je Subotić vodio u Srbiji i čija se vrednost merila stotinama miliona evra", navodi se u pismu Subotićevih advokata i dodaje:


"U savezništvu sa tajkunima nastalim u doba Miloševića. pre svega sponzorima stranke Borisa Tadica DS, napravljen je dogovor kako da se opljačka i uništi imovina naseg klijenta što je i urađeno.


Koristeći pre svega ministarstvo pravde, policije i tajne službe Boris Tadić i njegovi
najbliži saradnici su do te mere kršili zakon da su prešli i granicu kada se tim zloupotrebama vlasti, po mišljenju našeg klijenta prešlo i u najflagrantnije primere vršenja organizovanog kriminala. U dopisu koji je naš klijent uputio na adrese najodgovornijih funkcionera EU se upravo nalaze dokazi i potvrde za ovakve tvrdnje", piše u pismu.

O tim dokazima obavešteno je i republičko tužilaštvo kroz krivičnu prijavu i njenu dopunu protiv najviših funkcionera policije, tužilaštva, medija ltd.

Pored toga priložena su i dokumenta iz kojih se vidi čime se sve služila prethodna vlast, navode advokati.

KOMPLETAN MATERIJAL ADVOKATSKOG TIMA
STANKA SUBOTIĆA MOŽETE PROČITATI OVDE

2024 © - Vesti online