Četvrtak 04.10.2012.
08:00
Vestionline

Želiš da izgledaš muževno: Obrij glavu!

Na muškarce koji briju glavu, žene gledaju kao na više, jače i sposobnije za ulogu vođa
 

Na muškarce koji briju glavu, žene gledaju kao na više, jače i sposobnije za ulogu vođa, pokazalo je istraživanje Alberta Manesa sa Univerziteta u Pensilvaniji.

- Iznenadila me percepcija ljudi kada je reč o dominantnosti i muževnosti, jer se odnosi na konkretne fizičke karakteristike kao što su visina i snaga, rekao je Manes koji je svoj eksperiment sproveo tako što je ispitanicima dao fotografije slično odevenih muškaraca sličnih godina s jednom razlikom - drugačijom frizurom.

Kad se ispitivanje završilo, rezultati su pokazali da ćelavci ostavljaju utisak moćnih, uticajnih i autoritativnih muškaraca. Isto tako, ispitanici su, iz nekog razloga, smatrali da su ćelavi muškarci s fotografija viši i jači od onih s kosom.

- Obrijana glava deluje atraktivnije od očite ćelavosti. Dakle, ako žele da pojačaju svoju dominantnost, prirodno ćelavi muškarci bi trebalo da obriju glavu do kraja. Ako ništa drugo, čisto da bi popravili svoj položaj u društvu dovršavajući ono što je majka priroda započela.

2024 © - Vesti online