Sreda 03.10.2012.
13:14
Vijesti

CG: Nosioci lista sve bogatiji od bogatijih

Famozni sat od nekoliko desetina hiljada evra Mila Đukanovića
 

List navodi da je lider predizborne koalicije Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Liberalne partije Milo Đukanović "prema zvaničnim i nezvaničnim podacima ubedljivo sa najviše ličnog kapitala", ali da se na svoj standard ne mogu požaliti ni opozicioni lideri Srđan Milić, Miodrag Lekić i drugi.

Đukanović, kako navode "Vijesti", koje njemu posvećuju najviše prostora, ima stan od 187 kvadratnih metara što je, po podacima Uprave za nekretnine, njegova "zvanično jedina nekretnina". Navedeno je da je Đukanović jedan od osnivača "Univerziteta Donja Gorica", akcionar Prve banke, a kapital ima i u kompanijama Capital invest i Global Montenegro.

"Neformalno se Đukanović dovodi u vezu sa mnogim projektima u Crnoj Gori, navodno je kupio zemljište iznad Budve i ima skupocene satove među kojima je onaj švajcarskog brenda Brege Turbijon", piše list.

Lider i nosilac izborne liste opozicione Socijalističke narodne partije Srđan Milić, pišu Vijesti, ima "privatni biznis", stan i kuću, akcije u ulcinjskoj solani "Bajo Sekulić", suvlasnik je nekretnina u Virpazaru i ima visoke zarade od vinograda i druga primanja.

Nosilac izborne liste opozicionog Demokratskog fronta Miodrag Lekić suvlasnik je nasleđene imovine u Baru od 23.000 kvadratnih metara, stana u tom gradu i poklonjenog placa od 150 kvadratnih metara na Žabljaku, pišu "Vijesti". Lekić ima i zaradu od pisanja, a osnivač je Centra za međunarodnu politiku i evropske integracije.

"Podaci o mesečnom primanju Lekića nisu dostupni jer za sada nije javni funkcioner", dodaju "Vijesti".

2024 © - Vesti online