Sreda 03.10.2012.
14:09
Večernje novosti

Troje ministara neće stanove u BG

Slavica Đukić-Dejanović neće iz rodne Šumadije
 

Vođe resora poljoprivrede, zdravlja i građevine ne žele stan na korišćenje u Beogradu, pa u Nemanjinu dolaze iz Zrenjanina, Kragujevca i Čačka. Od svih članova Vlade koji su iz unutrašnjosti trenutno ne putuje samo "dvojac" iz Novog Pazara. Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin na raspolaganju ima 165 državnih kvadrata, koje je koristio i u prethodnom mandatu, dok potpredsednik Rasim Ljajić sam plaća kiriju.

"Kao i prethodne četiri godine i sada iznajmljujem stan o svom trošku. Nisam želeo da mi Vlada obezbedi dom, da ne bih pravio dodatne troškove", rekao je Ljajić.

Goran Knežević

Šef kabineta ministra poljoprivrede Ivan Živkov je rekao da on i njegov šef svakog dana putuju iz Zrenjanina. "Krećemo ujutru oko pola osam, a vraćamo se posle 18 časova. Ukoliko zbog novih obaveza potpredsednika stranke bude morao više da boravi u Beogradu, sam će ga iznajmiti", kaže Živkov.

Ni ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić ne želi da napusti svoj Čačak, a Ibarsku magistralu, kojom svakodnevno prolazi, gotovo je napamet naučio.

Velja napamet zna Ibarsku

"Trenutno mi do Beograda treba nešto više od dva sata, a kada budem završio Koridor 11 stizaću mnogo brže", kaže Ilić.

Ni ministarska zdravlja nije promenila navike. U kabinet svakog dana stiže iz Šumadije. Zbog odluke da ne menja adresu, trojka iz unutrašnjosti nema pravo ni na naknadu za odvojeni život od porodice, koja mesečno iznosi oko 17.000 dinara.

2024 © - Vesti online