Sreda 03.10.2012.
11:37
Vestionline, B92

Podignute optužnice protiv Bojinovića i braće Karabatić

Situacija sve teža - Nikola Karabatić

Protiv Nikole Karabatića je podignuta optužnica za ilegalno klađenje i nameštanje utakmica, i pitanje je da li će mu sud dozvoliti da se brani sa slobode.

Luka Karabatić i njegova devojka takođe su optuženi za nameštanje utakmica, dok je protiv Mladena Bojinovića podignuta optužnica za prevaru i nameštanje. On će se braniti sa slobode pošto je platio kauciju u iznosu od 11.000 evra.

Pre nedelju dana francuska televizija "France 3“ objavila je da su osmorica rukometaša Monpeljea, među kojima je i Nikola Karabatić, upleteni u veliki kladioničarski skandal.

Spomenuti rukometaši osumnjičeni su da su u maju namestili meč 24. kola francuske lige protiv Rena, gde su poraženi 31:28. Bojinović je igrač Pari Sen Žermena, ali je bivši član Monpeljea, čije boje je branio do kraja prošle sezone.

Privedeno je ukupno 17 osoba, a pored osam rukometaša Monpeljea tu su i dvojica igrača PSŽ, kao i njihove devojke i supruge. Slučaj protiv osumnjičenih obuhvata sumnje u "aktivnu i pasivnu korupciju, te prevaru i prikrivanje prevare".

Bojinovićev advokat rekao je da je “Mladen kockar koji se puno kladi ali nikad na rukomet. Ovo je greška francuskih kladionica koje su postavile nerealne koeficijente za taj meč. Rukometaši su znali da će utakmica biti teška i neizvesna i zato su odlučili da se klade. Bojinović tvrdi da utakmica nije nameštena“.

2024 © - Vesti online