Utorak 02.10.2012.
03:37
Beta

Radnici uklonili blokadu na Dunavu

Radnici se dogovorili sa direktorom, plovni put će biti slobodan za plovidbu
 

Dogovoreno je da radnicima do sutra budu uplaćene četiri plate i isto toliko naknada za ukrcavanja na brodove. Ostatak potraživanja vlasnik bi treba da im uplati do 5. novembra.

Pregovorima su prisustvovali i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i savetnik premijera Ivice Dačića za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev.

"Nakon višečasovnih pregovora između radnika i vlasniga "Dunav grupe agregati", u prisustvu Ivice Tončeva i mene, kao garanta, postignuti su dogovori i plovni put će do 8.00 sati biti slobodan za plovidbu", rekao je Vučević u pisanoj izjavi za medije.

Samo nekoliko sati pre dogovora radnici "Dunav grupa agregati" su započeli totalnu blokadu rečnog saobraćaja na Dunavu kod Novog Sada.

Kao razlog za radikalizaciju protesta navedena je namera Dušana Borovice da im isplati samo dve zaostale plate i još dve nakon što preduzeću stignu pare za nenaplaćene radove.

Radnici kompanije "Dunav grupa agregati" od 25. septembra su blokirali Dunav, jer im nije isplaćeno šest zaostalih plata i nadoknada za ukrcavanje na brod, doprinosi za radni staž i zdravstveno osiguranje.

Do juče su Dunavom mogli da prolaze samo turistički brodovi, dok je zbog blokade uzvodno usidreno više od stotinu teretnih brodova.

2024 © - Vesti online