Ponedeljak 01.10.2012.
19:42
Beta

Dačić: Moguće očekivati zabranu Parade

Odluka o održavanju Parade još nije doneta, ali ako je na osnovu dosadašnjih bezbednosnih procena, teško da će gejevi šetati Beogradom: Ivica Dačić
 

Dačić je Radio-televiziji Srbije rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova na čijem je on čelu još nije donelo odluku da li će parada biti održana.


Dačić je podsetio na sukobe policije i protivnika Parade ponosa u Beogradu pre dve godine, kada je više od 100 ljudi povređeno i založio se za oštrije kažnjavanje onih koji izazivaju nasilje na javnim skupovima.


"Zaustavljamo krvarenje"

Govoreći o ekonomskim problemima Srbije, Dačić je rekao da je vlada povećanjem poreza na dodatu vrednost za dva odsto i drugim ekonomskim merama "zaustavila krvarenje" u državnom organizmu Srbije, jer je budžetski deficit duplo veći nego što je planirano.


Upitan da li su najnovija poskupljenja usled povećanja PDV na 20 odsto pokazatelj da kriza ide preko leđa građana, Dačić je rekao da to nije tačno i da će država biti ta koja će u vreme krize, kako kaže, ukinuti nepotrebne troškove, ali da će istovremeno podsticati razvoj.


"Ovo je samo medicinskim rečnikom zaustavljanje krvarenja. Imali ste udar u organizmu i morate da sanirate stanje, ali morate i da lečite", rekao je premijer.


"Želimo dogovor sa MMF-om"

Dačić je rekao i da Srbija želi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, ali je dodao da ne želi uplitanje u unutrašnja pitanja poput eventualne prodaje pojedinih javnih preduzeća.


Upitan da uporedi prethodnu vladu u kojoj je bio ministar i zamenik premijera sa aktuelnom u kojoj je premijer, Dačić je rekao da se predsednik Republike ne meša u rad vlade i da se šefovi stranaka dogovaraju o svemu, što, kako je naveo, ranije nije bilo slučaj.


Dačić je rekao i da je zadovoljan radom ministra finansija Mlađana Dinkića i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

2024 © - Vesti online