Ponedeljak 01.10.2012.
20:27
telegraf.rs

Telo sina čuvaju u zamrzivaču – ne mogu da ga prebole

Ksueming priča svojim mrtvim sinom, kojeg čuva u zamrzivaču
 

Ksueming (60), stolar iz provincije u Kini, živeo je sa suprugom i rođacima u skromnoj kući. Ubrzo po venčanju dobio je ćerku, a nešto kasnije i sina. Kako bi provodio više vremena sa porodicom, Ksueming je dao otkaz na poslu i planirao je da sagradi raskošnu kuću. Te dane opisuje kao najlepše u životu, sve dok ga nije zadesila prva tragedija.

Ćerka Jinjing (15) jedan dan se vratila iz škole i iznenada pala u nesvest. Tokom pada je jako udarila glavom i ostala je na mestu mrtva. Devet godina kasnije, Ksuemingov sin je krenuo na koledž kada mu je ustanovljena leukemija i to u poslednjem stadijumu. Očajni roditelji pokušali su sve kako bi spasli svog sina, međutim, i on je ubrzo preminuo.

Pošto nisu mogli da prežive toliki bol zbog gubitka oba deteta, roditelji su se složili da telo sina ostave u zamrzivaču:

- Ja to ne mogu da vam opišem, tu tugu i bol. Jedino o čemu mislite je to kako da vaše dete bude i dalje kraj vas – rekao je očajni Ksueming.

Roditelji telo dečaka čuvaju punih šest godina, a kako kažu, vremenom im je čitava situacija postala normalna jer je to bio jedini način da se suoče sa neverovatnim bolom.

- Komšije i prijatelji nas već duže vreme izbegavaju, pre su mi govorili kako je najbolje da ga sahranim, ali ja ne mogu. Nisu oni izgubili decu, ne znaju sa kakvim bolom se ja suočavam, odbijam da to uradim – rekao je očajni otac i dodao kako ovako bar može uvek da ga vidi.

2024 © - Vesti online