Ponedeljak 01.10.2012.
13:24
Beta

Sprema se pobuna u Zabeli?

Podignut stepen bezbednosti u požarevačkom zatvoru
 

Premijer i ministar policije je tako odgovorio na pitanje novinara o dešavanjima u Zabeli, odakle su osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića i druga, Milorad Ulemek Legija, Duško Maričić Gumar i Zvezdan Jovanović juče ujutro prebačeni u Beograd. Oni su prebačeni u Okružni zatvor u Beogradu, gde sutra treba da im počne suđenje za pobunu JSO u novembru 2001. godine.


"Bilo je nekih informacija, ali to nije prvi put da se one pojavljuju, iz predostrožnosti podigli smo stepen bezbednosti i žandarmerija se nalazi u krugu zatvora neposredno iza regularnog obezbeđenja", rekao je Dačić.

Dačić je naglasio da "nekih posebnih događaja nema" ali da je preventivno podignut nivo budnosti i bezbednosti kada je reč o policijskim snagama.

On je potvrdio da je moguće da su informacije povezane sa suđenjem pripadnicima JSO, ali je dodao i da se "takve informacije često pojavljuju".

"Naša dužnost je da redovno pratimo situaciju i u kordinaciji sa bezbednosnim službama i upravom za izvršenje zavodskih sankcija imamo uvid u to šta se dešava", rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online