Nedelja 30.09.2012.
20:42
Vestionline, Beta

Karabatić i Bojinović privedeni zbog nameštanja

U problemu? - Nikola Karabatić

Najbolji rukometaš sveta Nikola Karabatić i srpski igrač Mladen Bojinović privedeni su u Parizu zbog navodne umešanosti u nameštanje mečeva. Uz njih dvojicu privedeni su još Karabatićev brat Luka, te Samjuel Onrubija.

Monpelje je bio optužen za nameštanje rezultata, pošto su francuski mediji izveštavali da je nekoliko igrača, među kojima su bili i reprezentativci - olimpijski šampioni, pomoglo da tim izgubi kako bi njihovi rođaci i saradnici dobili na kladionici.

Monpelje je bio na putu da osvoji titulu, kada je 12. maja izgubio od Rena sa 28:31. U timu Monpeljea je i jedan od najboljih igrača sveta Nikola Karabatić, koji je dva puta osvajao titulu olimpijskog šampiona.

Ubrzo pošto se završila današnja utakmica u kojoj je PSŽ pobedio Monpelje sa 38:24, Karabatić je dao intervju Kanalu Plus o porazu, ali nije hteo da govori o istrazi koja se sprovodi i koja se odnosi i na njegovog mlađeg brata Luku.

Televizija je prikazala Nikolu Karabatića i nekoliko drugih igrača kako odlaze sa stadiona Pjer de Kuberten u Parizu do automobila u pratnji službenika u civilu. U izveštajima od prošle nedelje navodi se da je ukupno osam igrača Monpeljea osumnjičeno za klađenje na 5.000 evra, čija je ukupna dobit veća od 200.000 evra.

2024 © - Vesti online