Nedelja 30.09.2012.
16:45
Kurir

Prlainović: Neka se zapitaju zašto odlazimo!

U čemu je problem? - Andrija Prlainović

"To što oni sada tvrde da im Srbija otima igrače samo pokazuje njihovu nesposobnost. Moraju se zapitati zašto vaterpolisti koji imaju 18 i manje godina žele da odu iz Crne Gore. Problem je u njihovoj kući i mislim da ovom inicijativom žele da pokriju svoje neuspehe poslednjih godina. Vaterpolisti su verovatno nezadovoljni uslovima u kojima treniraju i zbog toga odlučuju da idu tamo gde im bolje", kazao je Prlainović i dodao:

"Kad se na to doda da na poslednjim takmičenja nisu ostvarili dobre rezultate, mislim da na ovaj način žele da prebace loptu na druge stvari. Ponavljam, problem je u njima, a ne u igračima ili u srpskom savezu".

Andrija Prlainović, jedan od vodećih igrača srpskih "delfina“, ne vidi ništa loše u tome što crnogorski vaterpolisti hoće da nastupaju za reprezentaciju Srbije.

"To se dešava i u ostalim sportovima. Koliko igrača iz ove zemlje igra za njih? Najbolji primer su rukometašice i fudbaleri, pa se odavde nije digla tolika prašina. Srbija i Crna Gora imaju toliko zajedničkog, slični su narodi, ne vidim ništa loše kad neko odluči da igra za jednu od te dve reprezentacije", zaključio je Prlainović, koji je sa Srbijom osvojio mnoge titule.

2024 © - Vesti online