Nedelja 30.09.2012.
14:23
Vestionline, B92

WTA Peking: Jelena sigurna, Bojana ispala

Preslišala Andreu Petković

Jelena je do druge pobede u četvrom međusobnom susretu sa Petkovićevom, došla rezultatom 6:4, 6:4, posle jednog sata i 33 minuta igre.

U narednom kolu, Jelena će igrati protiv bolje iz susreta Rumunke Monike Nikulesku i Lusi Safarove iz Češke.

Jelena je odmah na startu meča došla do brejka, a sigurnim servis gemovima uspela je da zadrži svoju prednost, pa je uz još jedan brejk osvojila prvi set sa 6:2.

Na isti način kao i u prvom setu, Jelena je brzo došla do brejka, ali joj je Petkovićeva uzvratila i izjednačila na 2:2. Jankovićeva je u gemu koji je sledio ponovo oduzela servis nemačkoj teniserki, a potom uz siguran servis došla do 4:2, što je bilo dovoljno da privede meč kraju i pobedi svoju dubl partnerku sa 6:4.

Jelenu i Andreu u okviru drugog kola dublova očekuje susret sa Ruskinjama Marijom Kirilenko i Nađom Petrovom, koje su postavljene za druge nosioce.

Pre Jelene, plasman u drugo kolo u Pekingu izborila je Ana Ivanović, dok je Bojana Jovanovski zaustavljena već na startu, pošto je izgubila od Francuskinje Marion Bartoli sa 2:0 u setovima 6:3, 6:3.

Bartoli se u narednom kolu sastaje sa boljom iz susreta japanske teniserke Ajumi Morite i Špankinje Marija-Terese Toro-Flor.

2024 © - Vesti online