Ponedeljak 01.10.2012.
08:00
zadovoljna.hr

Bez gladovanja istopite kilograme i celulit

Pirinač je glavna žitarica u azijskoj ishrani i na svakodnevnom meniju je
 

Kod azijske dijete nije važno koliko jedete već šta jedete na dnevnoj, sedmičnoj i mesečnoj bazi. Ova dijeta je vrlo zdrava, a budete li disciplinovani možete očekivati neverovatne rezultate.

Pirinač je glavna žitarica i nalazi se na svakodnevnom meniju. Ako poželite da je ipak ponekad zameniti nekim drugim prilogom, neka to budu integralni rezanci, kukuruz ili integralni hleb (ali njega što manje!).

Na svakodnevnom meniju se nalazi raznovrsno povrće i to u velikim količinama: šargarepa, zelje, salata, spanać, kelj, blitva, luk i beli luk. Jedite ih prvenstveno sveže, kao salatu sa sirćetom i uljem, ali i kuvano.

Jedite raznovrsno voće kad god vam padne na pamet.

Soja i orašasti plodovi  su vrlo zdravi i korisni, pa ih takođe možete konzumirati na dnevnoj bazi. Isto važi i za ribu i mlečne proizvode od kojih izdvajamo sveži sir, jogurt i probiotike.

Ishrana na sedmičnoj bazi veže se za slatkiše. Uželite li se slatkog, radije pojedite voće ili sveži sir s medom i orasima. Preporuka je i tamna čokolada sa 75 posto kakaa.

Isto važi i za meso peradi i jaja. Napravite ukusan ručak od piletine ili ćuretine u kombinaciji s povrćem i pirinčem.

Crveno meso se vrlo retko konzumira u azijskoj ishrani. Teletinu, junetinu, a posebno svinjetinu trebalo bi da jedete što ređe. Ovakav način ishrane se pokazao kao pun pogodak, jer nema gladovanja, a ishrana je vrlo raznovrsna i zdrava.

Azijska dijeta ograničava masnoće, a gotovo u potpunosti eliminiše štetne zasićene masti koje su, uz šećer, glavni uzročnik nakupljanja kilograma i celulita.

2024 © - Vesti online