Nedelja 30.09.2012.
13:38
E.V.

Mićko i dalje sluša Robija!

Srđan Mijailović

Na neki način, Srđan Mijailović je izum Roberta Prosinečkog. Veliki Žuti, kako zovu bivšeg asa, dao mu je šansu, promovisao ga u prvotimca Crvene zvezde, a talentovani fudbaler, koga od milošte zovu Mićko, vratio mu je sjajnim partijama.
Mladi igrač je pod vođstvom dojučerašnjeg trenera crveno-belih preskočio nekoliko fudbalskih razreda i sa 18 godina stigao čak do "A" reprezentacije Srbije.


Prosinečki je u međuvremenu otišao sa "Marakane", pa se nameće pitanje "šta će Mićko sad bez Robija?"


"Ništa, trudim se kao i do sada. Pružam svoj maksimum bez obzira ko je na klupi. To je zadatak svakog profesionalca. Robiju od srca hvala na svemu. Odigrao je ključnu ulogu na početku moje karijere i to neću nikada zaboraviti. Da njega nije bilo... Drago mi je da smo ostali u kontaktu i posle njegovog odlaska iz kluba. Čujemo se posle svake utakmice. Njegovi saveti su od neprocenjivog značaja. Pri tom, ne pričamo samo o fudbalu".


Na "Marakanu" je došao novi-stari trener, Aleksandar Janković.

"Poznavao sam ga odranije iako nisam imao priliku da igram kod njega u mladoj reprezentaciji. Pokazalo je da je pravo rešenje za klupu Crvene zvezde. Posle Robija, bio nam je neophodan jedan takav motivator".


Mladi fudbaler je zadovoljan kako je njegov tim započeo novi šampionat u Superligi.

"Dobro smo otvorili sezonu. Posle neplaniranog remija sa Radom (2:2) pobede protiv Novog Pazara (2:1) i niškog Radničkog (3:2) ulile su nam potrebno samopouzdanje i posle toga smo nastavili seriju u Kragujevcu (3:0) i Kuli (1:0). Ostaje žal zbog tog kiksa sa "građevinarima". Imali smo čak i igrača više, ali smo napravili dva propusta koja su gosti znali da iskoriste i da nas kazne. Ako nastavimo u ovom stilu, borićemo se sa Partizanom za titulu".


Zvezda je od početka sezone najviše muka imala sa Nišlijama, uz puno sreće ih je pobedila u prvenstvu, a zatim jedva eliminisala u kupu. Pogotovo je na "Marakani" bilo neizvesno.

"Tada je Binić odigrao sjajno za njih, ali nije bio jedini. Hteo bih da pohvalim celu ekipu Radničkog. Kamo sreće da svi klubovi dolaze u Beograd da se nadigravaju sa Zvezdom i Partizanom kao što su to uradile Nišlije. Profitirao bi srpski fudbal, ali bi i gledaoci bili zadovoljniji, a stadioni puniji. Ovako, kada većina ekipa dolazi da igra sa 11 igrača iza lopte, jako je teško probiti bunker i dati gol".


Zvezda pobeđuje, ali je činjenica da ne blista, ima dosta oscilacija u igri.

"Najvažnije od svega je da mi dobijamo te utakmice. Igra će kad tad doći. Ne treba preterano ni umirati u lepoti, već težiti osvajanju tri boda u svakoj utakmici. Tako se osvajaju trofeji. Krenuli smo dobro i samo tako da nastavimo".


Mijailović uspešno igra na više mesta u timu, u jednom trenutku morao je da uskoči i na mesto štopera. Sve dok nije došao Milan Jovanović.

"Zvezda ima kvalitetna rešenja za poziciju štopera. Tu su i Maksimović, Krneta, Spajić... Ne bih se bunio ni da sam morao opet na centralnog beka. Ništa to ne bi promenilo u mom pristupu. Uvek dajem maksimum, a trener je tu da odluči na kojoj poziciji mogu da pružim i više od tog maksimuma".


Najvažnije je igrati, ali koliko ta seljakanja utiču na formu...

"Za mladog igrača kao što sam ja, kontinuitet je od izuzetne važnosti. Ne smete da pravite pauzu. Manje je bitno na kojoj poziciji igrate. To može da bude samo kvalitet više ako vaš potencijal trener može da iskoristi na nekoliko mesta u timu".


Ekipa se značajno pojačala u smiraj prelaznog roka. Sad su i šanse za titulu veće.

"Sjajno smo odradili i zimski prelazni rok. Iskoristili smo proteklih šest meseci da se još bolje uigramo. Sada su nam se pridružili Milijaš, Mudrinski i Pantić. Bićemo još jači i opasniji. Potrebno je vreme da se i oni uklope u kolektiv, ali krenulo je dobro. Ima li boljeg dokaza od briljantne partije Mudrinskog protiv Radničkog. Mislim da smo definitivno zreli za titulu".


U tome bi moglo da pomogne i to što će Partizan biti opterećen igranjem u Evropi.

"Tačno je da će Partizan biti dodatno opterećen utakmicama u Ligi Evrope. Doći će u jednom trenutku i do zasićenja kod njegovih igrača. Uveren sam da ćemo znati da iskoristimo svaki njihov kiks i da ćemo na kraju prvenstva vratiti titulu na Marakanu".

Za kraj i poruka za "Sever".

"Nije nam cilj da osvojimo samo titulu. Želimo duplu krunu. Idemo na oba trofeja, neophodna nam je njihova podrška na putu ka tom cilju", poručio je Srđan Mijailović, jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera.

2024 © - Vesti online