Nedelja 30.09.2012.
08:20
Glas Srpske

"Želim da se BiH što pre raspadne"

Ponovo uverenje da je raspad BiH samo pitanje vremena: Milorad Dodik
 

"BiH beleži stalno elemente nemogućnosti svog postojanja, a jedan od njih je ne samo ta revizorska priča nego nesumnjivo i nedavni nastup Bakira Izetbegovića na Generalnoj skupštini UN", rekao je Dodik u Beogradu medijima iz Republike Srpske.

Dodik je naveo da Izetbegovićev nastup i ono što je rekao nisu bili usaglašeni, a trebalo je da budu u skladu sa Ustavom.

Pročitajte još:

* Dodik: Ne živim u BiH, ona mi se gadi

"Ali, očigledno je da je BiH u fazi definitivnog raspada koji, naravno, može da traje duže i brže, a što se mene tiče - da Bog da se raspala, što je moguće pre", rekao je Dodik.

Predsednik Srpske je u subotu u Beograd na svečanost povodom Izborne skupštine Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu, jer Srpska želi da nastavi kontinuitet dobrih odnosa i dobre saradnje sa Srbijom.

"To je važno i spreman sam da sarađujem sa svima u Srbiji koji imaju uticaj i žele sa nama da sarađuju. To je razlog zašto sam ja ovde", rekao je Dodik.

On je naglasio da Republika Srpska poštuje unutrašnju politiku i razvoj procedura u okviru SNS-a i dodao da je pozvan da dođe na Izbornu skupštinu ove stranke kao gost i da je on to ispoštovao.

"Želim uspeh toj partiji u svemu. Danas je ona odlučujuća partija u vlasti u Srbiji i to je važno i za Republiku Srpsku, jer želimo da nastavimo kontinuitet dobrih odnosa i saradnje sa Srbijom", poručio je Dodik.

2024 © - Vesti online