Nedelja 30.09.2012.
08:00
lepotaizdravlje.rs

Otarasite se lošeg zadaha

Ne pokrivajte usta, već rešite problem
 

Voda - Najlakše rešenje protiv lošeg daha je voda koja ispira bakterije iz usta. Ako su usta vlažna, manje su mogućnosti lošeg zadaha, pa voda dugoročno bolje pomaže u odnosu na vodice za ispiranje usta, objašnjavaju stomatolozi.

Redovno pranje zuba - Pranje zuba posle svakog obroka sprečiće moguće uvlačenje komadića hrane između zuba, koji mogu izazvati neugodne mirise. Takođe, važno je oprati i jezik na kojem se zadržavaju bakterije.

Jabukovo sirće - Pre svakog obroka popijte jednu kašičicu jabukovog sirćeta, a možete ga dodati i u malo vode. Kiselina iz sirćeta neutralizovaće neugodne mirise u usnoj duplji.

Čaj s karanfilićem - Mirisni karanfilići koji se najčešće stavljaju u kuvano vino imaju snažno antiseptičko dejstvo. Možete ih dodati u bilo koji čaj, a preporučujese da ih popijete posle obroka.

Komorač - Polako žvačite lišće komorača i dopustite da ih pljuvačka rastvori u ustima, a potom progutajte. Lišće komorača možete dodati i u salatu. Ponavljate ovaj postupak nekoliko puta dnevno.

Žalfija - Ova biljka sadrži eterična ulja sa antibakterijskim svojstvima koja uništavaju izvor lošeg zadaha. Možete žvakati sirovo lišće ili ispirati usta čajem od žalfije.

2024 © - Vesti online