Subota 29.09.2012.
17:43
Novosti.rs

Arsenal želi Dušana Bastu

Pored Arsenala, Basta na meti Intera i Juventusa

Dušan Basta je prva januarska meta londonskog Arsenala! Engleski i italijanski sajtovi kao jednu od udarnih vesti donose interesovanje "tobdžija" za srpskog reprezentativca koji u poslednjih godinu i po dana igra sjajno u italijanskom Udinezeu.

Menadžeru Arsenu Vengeru treba sveža krv uz desnu aut liniju jer je Francuz Bakari Sanja, ne samo što često odsustvuje zbog povreda, nezadovoljan statusom i odlukom da mu se letos zabrani transfer u Inter. Uprkos upozorenju da pripazi šta govori u medijima, Sanja je u Francuskoj pričao o želji da se oproba u Seriji A što je prelomilo u upravi Arsenala da se krene u "Operaciju Basta".

Prema informacijama "Kalčo njuza", skauti Arsenala odavno su stavili beka-vezistu Udinezea na spisak poželjnih pojačanja kluba. Iako srpski reprezentativac u Italiji igra desnog veznog u formaciji 3-5-2, prodornost po krilu i te ofanzivne karakteristike čine ga idealnim pojačanjem "tobdžija".

Jasna je i statistika koja za prošlu sezonu kaže da je ukupno na 41 meču postigao pet golova uz četiri asistencije. Ove sezone je nastavio u istom ritmu, pa je na sedam mečeva postigao dva pogotka i imao dva gol dodavanja. Sanja je prosečno u sezoni beležio gol i tri asistencije, a važio je za jednog od boljih ofanzivnih "dvojki" u Premijer ligi.

Nedavno je nekadašnji igrač Zvezde produžio ugovor sa klubom iz Udina do juna 2016. godine. Prema informacijama sa sajtova koji se bave procenom vrednosti igrača na tržištu, Basta košta šest miliona evra. Novac je najmanji problem za Arsenal koji je na potezu.

2024 © - Vesti online